Sajtó

A Jelenlét program a Magyar Máltai Szeretetszolgálat válasza a leszakadásra. A nyomortanyákon, cigánytelepeken végzett szociális munka a társadalom peremére szorult emberekért indult. Az elmúlt tíz év során az ország számos településén kezdődött Jelenlét program.

A Jelenlét program a szegény- és cigánytelepeken, a mindentől elzárt aprófalvakban hiánypótló szolgáltatásokat tesz elérhetővé. A szociális, oktatási és lakhatási támogatás, a közösségfejlesztés és a munkahelyteremtés köré szerveződő tevékenységek célja a halmozott hátrányokat csökkentő, a kirekesztettséget oldó, többirányú segítségnyújtás, mára már tucatnyi helyen országszerte.

A vizuális anyagokról

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programjának keretében zajló munkát Hajdú D. András díjnyertes fotóriporter dokumentálta négy helyszínen (a pécsi György-telepen, a monori Tabánban, Tarnabodon és a veszprémi toronyban), az ő fotóiból, videóiból és hangfelvételeiből a multimédiás filmeket a szintén díjnyertes Magócsi Márton szerkesztette.

A multimédiás anyagok és a fotók a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programjaival kapcsolatos cikkekben és tudósításokban díjmentesen, szabadon felhasználhatók!

Háttértanulmány

Ha további háttérinformációra van szüksége, ajánljuk Kiss Dávid, Lantos Szilárd, Marozsán Csilla és Németh Nándor “Jelenlét” – a roma integrációt szolgáló fejlesztések megalapozása, szociális munka kirekesztett közösségekben, szegregátumokban című tanulmányát.

Kattintson ide és töltse le a tanulmányt!

Multimédia

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programjáról készült multimédiás film, valamint az egyes helyszínekről, programelemekről készült részletek is szabadon felhasználhatók a sajtóban önmagukban vagy cikkek, anyagok részeként, amennyiben az adott anyag témája a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programja.

Beágyazókódok

A videók a vimeo.com videómegosztón érhetők el, az ott felkínált beágyazás funkció segítségével tudják saját anyagaikba beilleszteni azokat.

A beágyazást alapból lehetővé tettük számos országos online sajtótermék és tévécsatorna domain nevén, ha pont az Önét felejtettük volna ki, írjon nekünk, és beállítjuk!

Fotók a Jelenlét programról

Válogatás Hajdú D. András fotóiból, melyeket a pécsi György-telepen, a monori Tabánban, Tarnabodon és a veszprémi toronyban készített. A fotók a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programjaival kapcsolatos cikkekben és tudósításokban díjmentesen, szabadon felhasználhatók.

Az egyes helyszíneken készült további fotók válogatása az adott helyszín oldalának alján érhető el.

Pécs, György-telep    Monor, Tabán   Tarnabod     Veszprém, torony

Az egyes programelemekhez kapcsolódó tematikus képválogatásokat is találnak a Jelenlét program legfontosabb elemeit bemutató oldalon.